BKV Zrt.

Napjainkra a BKV Zrt. járműflottájának döntő része (több mint hatszáz villamos jármű, négyszáz metró jármű és száz trolibusz és elektromos autóbusz) működtetése történik villamos energia segítségével. A környezetbarát elektromos energia használatának legnagyobb műszaki kihívása számunkra az, hogy biztosítani tudjuk ezen energiahordozó térben és időben megfelelő mennyiségű rendelkezésre állását. Az akkumulátor technológia használata lehetővé teszi számunkra, hogy az elektromos autóbuszainkat és a trolibuszaink arra alkalmas állományát felsővezeték hálózat nélkül tudjuk üzemeltetni, továbbá az akkumulátorok adott időben történő cseréje, felújítása révén növelhető a járművek hasznos élettartama is.

A kötöttpályán közlekedő járműveink esetében is fontos célunk, hogy a hálózatban technikai okok miatt vissza nem táplálható fékezési energia ne vesszen el hő formájában.

A szolgáltatásunk nyújtásához szükséges elektromos energia hatékony felhasználása során a legnagyobb segítséget a mobilitást lehetővé tevő akkumulátorok adják számunkra, melyeknek nem csak a felhasználását, hanem azok karbantartását, javítását is önállóan tervezzük megvalósítani. A tervezett akkumulátor műhellyel, illetve professzionális akkumulátor menedzsmenttel az akkumulátorok hasznos élettartamát tudjuk növelni, melynek révén a gazdaságossági szempontokon túl tevékenységünkben a környezetvédelem is fontos szerepet kap.

A Magyar Akkumulátor Szövetség munkájába történő bekapcsolódás révén a BKV energia felhasználásának hatékonyabbá tételével tudunk hozzájárulni a Budapestiek lakókörnyezetének védelméhez és a közlekedés fenntartható fejlesztéséhez.

 

 

info[KUKAC]hu-ba[PONT]hu
Visit our LinkedIn
Adatkezelési tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

Adószám: 19340115-2-43
MAGYAR AKKUMULATOR SZÖVETSÉG
download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram